Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žena se 2,5 promile jela pro dceru, nabourala přitom svoji Fabii

, aktualizováno 24. října 2018, 19:12

Silně opilou pětadvacetiletou řidičku, která měla nabourané auto, zastavili hradečtí policisté včera večer v ulici Bratří Čapků. Mladá šoférka sice předložila všechny potřebné doklady, nebyla ale schopná vysvětlit, jak vozidlo přišlo k poškození. Vzápětí se zjistilo, že v dechu má více jak 2,5 promile alkoholu.

Včera večer si na Pospíšilově třídě policejní hlídka všimla Fabie, která se podivně pohybovala po silnici a neměla pravou přední pneumatiku. Až v ulici Bratří Čapků se jí policistům podařilo zastavit. „Vozidlo nejenže mělo poškozenou přední část a z pneumatiky zbyly jen cáry, ale z pod kufru koukal navíc trs trávy,“ dodala mluvčí mluvčí.

Řidička policistům předložila všechny potřebné doklady k řízení motorových vozidel. „Poté se podrobila dechové zkoušce, která ukázala výsledek více jak 2,5 promile. Na dotaz zda někde bourala, nebyla schopná odpovědět,“ řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Ženu strážníci zajistili, převezli na lékařské vyšetření a posléze na služebnu. Zadrželi jí také řidičský průkaz.

„Po předání kolegům na obvodní oddělení 2 Hradec Králové jeli prověřit její udanou cestu městem, zda nenajdou nějaké vozidlo, které by mohlo být její vinou nabourané,“ popsala mluvčí. Žádné však nenašli a do současné doby se ani nikdo nepřihlásil.

Žena se do protokolu přiznala k vypití dvou litrů červeného vína. Na svoji obhajobu uvedla, že se pohádala se svým bývalým přítelem, začala vztek zapíjet a po pěti hodinách nasedla do auta a vydala se k němu pro svoji dceru. „Z Moravského Předměstí měla namířeno na Slezské Předměstí, kde ji těsně před cílem policisté zastavili. K poškozenému autu uvedla, že si matně vzpomíná, že někde po cestě najela na obrubník a poškodila si asi kolo,“ řekla Kormošová.

Vrchní inspektor z obvodního oddělení pětadvacetileté ženě sdělil podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí až roční vězení.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, alkohol, Hradec Králové, Škoda Fabia

Žena se 2,5 promile jela pro dceru, nabourala přitom svoji Fabii  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.