Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilá seniorka za volantem se nejprve střetla s autem v protisměru, poté skončila v příkopě

Alkoholem posilněná sedmdesátiletá řidička bourala u Starého Bydžova. Nejprve trefila zrcátkem protijedoucí auto, vlivem nárazu následně skončila v příkopě. Nadýchala 0,9 promile. Se zraněním byla převezena do nemocnice.

K nehodě dvou řidiček byli včera přivoláni policisté na silnici třetí třídy za obcí Starý Bydžov. Sedmdesátiletá žena jedoucí ve směru na Nový Bydžov se zřejmě nedržela pravého okraje silnice a vjela do protisměru. „Zde se zrcátkem střetla se zrcátkem protijedoucího vozidla VW New Beetle, které řídila šestapadesátiletá žena,” objasnila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Vlivem střetu vjela seniorka na pravou krajnici, a následně do silničního příkopu, kde havarovala. Při nehodě utrpěla zranění, se kterým byla převezena do nemocnice. Obě řidičky byly podrobeny dechové zkoušce. „Mladší měla negativní výsledek, zato starší nadýchala téměř 0,9 promile,” uvedla Kormošová. Policisté na místě opilé řidičce zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Přesná příčina nehody je předmětem dalšího šetření. „Žena se do protokolu přiznala, že předcházející den vypila s kamarádkami asi 3dcl vína, a v žádném případě nepředpokládala, že by ještě byla pod vlivem alkoholu,” dodala Kormošová.

Foto Policie ČR

Štítky seniorka, nehoda, alkohol, zrcátko, příkop, opilá, Starý Bydžov, havárie, Volkswagen New Beetle, Nový Bydžov

Opilá seniorka za volantem se nejprve střetla s autem v protisměru, poté skončila v příkopě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.