Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Cyklostezka do Vysoké nad Labem je ze dvou třetin hotova

Pětikilometrový úsek cyklostezky z Hradce Králové do Vysoké nad Labem za více než 30 milionů korun je z většiny hotov. Zbývá instalovat most přes slepé rameno Labe, na cyklostezce položit poslední vrstvy asfaltu a dokončit stavební práce, řekl dnes starosta Vysoké nad Labem Jiří Horák.

Výstavba začala letos v červnu a hotovo má být v prosinci. Úsek do Vysoké je první etapou cyklostezky, která v budoucnu spojí Hradec Králové a Pardubice. „Většina zemních prací a terénních úprav je za námi. I podkladový asfalt je už skoro všude. Nejjemnější hladký povrch přijde na řadu až úplně na konec. Hlavní úkol, který nás teď čeká, je most přes slepé rameno, ten se teprve vyrábí. Nebýt toho mostu, tak je to už měsíc hotové,“ řekl Horák.

Projektový manažer cyklostezky Tomáš Jeřábek řekl, že lidé by stezku neměli ještě využívat, podle něj stejně není kvůli chybějícímu mostu průjezdná. „Stále je to staveniště, pohybuje se tam technika. Cyklostezka do Vysoké je ze dvou třetin hotova. Jednu třetinu tvoří most, který ještě není. V současnosti se na místě připravují základy mostu a staveniště pro jeho montáž,“ řekl Jeřábek.

Cyklostezka vede z hradecké Třebše podél Labe a končí ve Vysoké nad Labem u tělocvičny. Slepé rameno ve Třebši překlene lehká kovová lávka. Povrch stezky bude asfaltový, šířka tři metry plus půl metru zpevněné krajnice na každé straně. Celkové náklady jsou 31,5 milionu korun, evropská dotace z IROP je 27 milionů korun, zbytek tvoří Hradce Králové a Královéhradeckého kraje.

Stavba cyklostezky mezi oběma krajskými městy se chystá několik let. Podle původních odhadů má výstavba stát zhruba 140 milionů korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cyklostezka, stavba, Hradec Králové, Vysoká nad Labem, Jiří Horák, Labe, Tomáš Jeřábek, Vysoké, Pardubice, Třebeš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezka do Vysoké nad Labem je ze dvou třetin hotova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.