Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidiče překvapily silné větry, za jízdy mu převrátily přívěs. Poté do něj narazilo jiné auto

Dopravní nehoda, ve které sehrál podstatnou roli vítr, se odehrála včera dopoledne na silnici II. třídy mezi obcemi Libřice a Černilov na Hradecku. Řidič, který za svým autem táhl přívěs, podle policistů nepřizpůsobil rychlost jízdy a vlivem silného poryvu bočního větru se jeho vozík dostal do protisměru. Následovala kolize.

„Řidič vozidla Citroën Berlingo s připojeným přívěsem, který jel směrem na Černilov, nepřizpůsobil rychlost jízdy a vlivem silného poryvu bočního větru se mu na levý bok do protisměrné části vozovky převrátil přívěs, který narazil do levého boku protijedoucího vozidla značky Renault Megane,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Přívěs se utrhl a skončil na levém boku uprostřed silnice. Řidič druhého vozu ve snaze zabránit střetu strhl řízení vpravo, kde narazil do směrového sloupku a následně v příkopě do stromu. Řidič Citroënu vyjel mimo vozovku do příkopu, kde vozidlo skončilo na pravém boku.

„Při nehodě nedošlo k žádnému zranění. Oba řidiči byli podrobeni dechové zkoušce s negativním výsledkem. Celková škoda přesáhla částku 330 tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, vítr, vyšetřování, přívěs, Černilov, Královéhradecký kraj, Libřice, Citroën, Citroën Berlingo, Renault Mégane

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče překvapily silné větry, za jízdy mu převrátily přívěs. Poté do něj narazilo jiné auto  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.