Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dopravní podnik v sobotu otevře dveře, návštěvníky protáhne i myčkou

Atraktivní podívanou a zážitky nabídne v sobotu 6. října den otevřených dveří hradeckého dopravního podniku. Návštěvníci se dostanou do běžně nepřístupných míst v zázemí společnosti, nebudou chybět ani jízdy historickými vozidly městem nebo průjezd autobusu s pasažéry myčkou. Akce se uskuteční za každého počasí.

Den otevřených dveří, který se bude konat od 9 do 15 hodin v areálu dopravního podniku v Pouchovské ulici a na terminálu, podnik připravil k 90. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové. Obě tato místa v době od 9 do 14 hodin propojí speciální okružní linka, jejíž provoz zajistí historické autobusy Praga RND z roku 1945, Š 706 RO (1951), Škoda 706 RTO MTZ (1965), Karosa B 732.1654 (1993) a trolejbus Škoda 9 Tr HT26 z roku 1979.

V sídle dopravního podniku návštěvníky čeká prohlídka celého areálu včetně centrálního dispečinku, zázemí řidičů i učeben autoškoly,” uvedl vedoucí marketingu Dopravního podniku města Hradce Králové František Meduna. Dodal, že vystaveny zde budou i všechny typy současných vozů MHD, ale i legendární pětidvéřový autobus Tatra 85 z roku 1937, unikátní autobusový přívěs z roku 1943 a vlečný vůz z roku 1965.

Návštěvníci si budou moci prohlédnout také dílny, případným zájemcům o práci v dopravním podniku rádi poradí pracovníci personálního oddělení. Mimořádně bude po celou dobu konání akce otevřeno také zákaznické centrum v areálu podniku. Děti i dospělí se zde budou moci svézt turistickým vláčkem a projet myčkou autobusem. Chybět nebude prezentace zaměřená na bezpečnost silničního provozu, seznámení s elektromobily a elektrokoly, připravena je i výstava techniky některých dalších městských organizací. Městská policie ukáže sebeobranu, zneškodnění pachatele v autobusu (v 10 hodin) a kamerové vozidlo. O půl jedenácté se představí skupina historického šermu Ruprecht, v 11 a ve 13.30 hodin mažoretky, ve 13 hodin začne autogramiáda hradeckých fotbalistů. Policie ČR zodpoví dotazy o dopravě a ukáže služební motocykl, objeví se i tvůrci knížky Medvěd Wrr se soutěží a ukázkou výroby originální záložky, přijede i kouzelník, výrobci koloběžek, reflexních prvků, modelů dopravní techniky.

Na terminálu si návštěvníci prohlédnou jeho zázemí včetně dispečinku v prosklené kouli, trolejbusovou měnírnu a ukázku dobíjení elektrobusu. Do 21. října je zde k vidění výstava fotografií z historie MHD. Vstup na akci je zdarma, stejně jako jízda mimořádnými linkami. Více na www.dpmhk.cz.

Tisková zpráva | Foto DPMHK

Štítky DPMHK, den otevřených dveří, dopravní podnik, akce, dopravní společnost, myčka, městská hromadná doprava, Hradec Králové, Policie České republiky, Škoda 706 RTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik v sobotu otevře dveře, návštěvníky protáhne i myčkou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.