Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výstavba terminálu v Nové Pace by mohla začít za rok

Výstavba nového autobusového terminálu v Nové Pace na Jičínsku by mohla začít příští rok. Město chce na projekt za maximálně 60 milionů korun získat dotaci, která by měla pokrýt až 90 procent nákladů.

„Projekt máme připravený, od loňského roku máme zažádáno o dotaci. Projekt splňuje požadavky dotace a teď čekáme na vyhodnocení. Pokud se do poloviny roku dozvíme, že jsme uspěli, tak na podzim bychom vypsali výběrové řízení na dodavatele a přes zimu ho vysoutěžili. Letos ale určitě stavět nezačneme," řekl Cogan. Pokud město s žádostí o dotaci letos neuspěje, výstavbu terminálu odloží. „Pokud půjde vše dobře, tak v roce 2019 bychom mohli začít stavět,“ řekl Cogan.

Nový terminál by měl vzniknout na místě současného nevyhovujícího autobusového nádraží a měl by nabídnout zázemí pro cestující včetně toalet a také 60 až 100 parkovacích stání.

O umístění plánovaného terminálu rozhodli před dvěma lety v anketě obyvatelé města. Lidé vybírali ze tří návrhů. Největší podporu získal návrh vybudovat nový terminál na místě současného, hlasovalo pro něj 63 procent z celkem 2722 hlasujících. Pro přesun nádraží na nové místo se vyslovilo 22 procent voličů, ostatní hlasující chtěli ponechat současný stav. V minulosti už v anketě Novopačtí rozhodovali o výstavbě bazénu nebo o rekonstrukci Masarykova náměstí.

Desetitisícová Nová Paka je regionálním dopravním uzlem na cestě do Krkonoš. Autobusové nádraží je staré čtvrt století. Denně odbaví na 120 autobusů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stavba, terminál, doprava, Nová Paka, dotace, projekt, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba terminálu v Nové Pace by mohla začít za rok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.