Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Hradci začíná sezóna open-air akcí, částečně omezí MHD i dopravu ve městě

Tuto sobotu se v hradeckých městských lesích jede tradiční závod horských kol Nova Cup, příští týden open-air sezónu v Hradci Králové odstartuje Hradecký Majáles. Obyvatelé a návštěvníci východočeské metropole se tak mohou těšit na první dávku venkovních sportovních a kulturních akcí, musí však zároveň počítat s uzavírkami ve městě i se změnami v hromadné dopravě.

Sobotní cyklistický závod omezí dopravu minimálně. Mezi 11. a 12. hodinou bude na pár minut uzavřena trasa z Malého náměstí kolem fotbalového stadionu a celá Úprkova ulice až na konec Malšovic. Tento úsek bude uzavřený vždy pouze na průjezd dvou pelotonů, které z Malého náměstí startují v 11:15 a 11.45 hodin.

Ve čtvrtek 19. dubna navečer ulice města obsadí tisíce in-line bruslařů. Akce „Hradec na bruslích“ se tradičně koná v předvečer pátečního hudebního festivalu pod širým nebem. Na trase jízdy „inlajnistů“, která startuje z Ulrichova náměstí v 18 hodin, dojde krátkodobě k částečným nebo úplným uzavírkám některých komunikací. Bruslaři pojedou centrem města, dále přes Věkoše k letišti a přes Pouchov zpět. Pořadatelé prosí řidiče aut i cestující v městské hromadné dopravě kvůli případnému zdržení o shovívavost.

V pátek 20. dubna obsadí prostor mezi Aldisem a Šimkovými sady hudební část Hradeckého Majálesu. Od brzkého rána do 12 hodin v sobotu 21. dubna bude zcela uzavřena ulice Akademika Bedrny. Zastávky KC Aldis a pro linky 5, 11 a 17 i Šimkovy sady budou v pátek obsluhovány jen do šesté hodiny ranní, provoz městské hromadné dopravy se v těchto zastávkách obnoví o den později ve čtyři hodiny ráno. Náhradní zastávka pro linky 5 a 11 ve směru k Tesle bude u magistrátu, linky 5 a 17 směrem k terminálu pojedou přes zastávky Buzulucká, Průmyslová škola a Magistrát města. Linky 13 a 15 jedoucí směrem do Věkoš naberou pasažéry v zastávkách Magistrát města a Šimkovy sady, spoje jedoucí opačným směrem využijí zastávky Šimkovy sady, Buzulucká a Magistrát města. Náhradními zastávkami pro linky 51 a 52 budou Magistrát města a Buzulucká. Autobusové linky 5, 11, 13, 15, 17, 51 a 52 mohou být v době uzavírky kvůli objízdným trasám a hustšímu provozu na nich zpožděny.

Tisková zpráva | Foto Václav Mašinda

Štítky léto, festivaly, MHD, omezení, Hradec Králové, městská hromadná doprava, TV Nova, doprava, Tesla Motors, Malšovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci začíná sezóna open-air akcí, částečně omezí MHD i dopravu ve městě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.