Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Před rokem byl zpřístupněn poslední úsek dálnice D11

Před rokem, 21. srpna 2017, byl otevřen 3,7 kilometru dlouhý úsek dálnice Osičky - Hradec Králové a motoristé tak mohli poprvé dojet po dálnici D11 až do Hradce. Předtím musely automobily sjíždět z dálnice přes křižovatku u Opatovic nebo použít provizorní sjezd u Libišan.

Stavba dálnice D11 od Prahy skončila v roce 2006 těsně před Hradcem Králové, zhruba 1,3 kilometru již postavené dálnice nebylo možné využívat. Nutné bylo vyřešit nevykoupené pozemky farmářky Ludmily Havránkové a dokončit jednání se stavební firmou. Stavba posledního 2,4 kilometru dlouhého úseku dálnice začala v roce 2014 a celkem přišla dostavba dálnice na 882 milionů korun.

Dálnice D11 z Prahy na polské hranice se začala stavět v roce 1978 a zatím je z plánovaných 154 kilometrů hotových necelých 91 kilometrů. V Královci u Trutnova se má D11 napojit na budovanou polskou silnici S3. Výstavba dalších úseků se neustále odkládá kvůli opakovaným stížnostem proti stavbě, které podává hnutí Děti země a majitelky některých pozemků. Poslední rozklad proti vydanému stavebnímu povolení vydalo hnutí Děti země letos 23. července.

Autoři

Štítky dálnice, D11, výročí, stavba, Dálnice D11, Hradec Králové, Libišany, Osičky, Praha, Děti Země, Trutnov, Královec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před rokem byl zpřístupněn poslední úsek dálnice D11  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.