Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Doprava do Adršpachu opět zkolabovala, přechod Zdoňov byl uzavřen

, aktualizováno 17. srpna 2018, 14:47

Doprava do skalního města v Adršpachu dnes před 11:00 opět zkolabovala, a to třetí den po sobě. Kvůli náporu polských turistů musela policie opět uzavřít vjezd do Česka přes hraniční přechod Zdoňov, který je od Adršpachu vzdálený asi pět kilometrů. Průjezd do Česka byl obnoven po 14:00, kdy policie uvolnila i vjezdy do Adršpachu.

Ve středu byl v Polsku státní svátek Nanebevzetí Panny Marie a Den polské armády a Poláci si volno vzali i na další dny. Nápor turistů ve středu i ve čtvrtek polevil kolem 14:00, kdy byl znovu otevřen i hraniční přechod. Stejná situace v Adršpachu byla kvůli masivnímu náporu turistů z Polska letos už v prvních třech dnech května. I na začátku května byly v Polsku svátky.

Adršpašské skály se sousedními Teplickými skalami tvoří nejvýznamnější pískovcovou plošinu Polické pánve v Broumovské vysočině. Obě skalní města jsou svojí rozlohou 1803 hektarů největší národní přírodní rezervací v Česku.

O návštěvnosti Adršpašsko-teplických skal se letos na jaře zmínila i Asociace cestovních kanceláří. Podle ní budou muset některé české památky v budoucnu regulovat návštěvnost, neboť počty turistů dosahují rekordních hodnot a návštěvnost stále stoupá. Kromě skal šlo také o Český Krumlov či zámek Hluboká.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Adršpach, skály, doprava, turismus, Zdoňov, Česko, skála, Polsko, Nanebevzetí Panny Marie, Polská armáda, Asociace cestovních kanceláří České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doprava do Adršpachu opět zkolabovala, přechod Zdoňov byl uzavřen  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.