Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Královéhradecký kraj rozdělí obcím 45 milionů korun

Zastupitelé Královéhradeckého kraje dnes schválili podmínky dotačního programu obnovy venkova, v němž bude k rozdělení 45 milionů korun. Dotace jsou určeny pro čtyři oblasti, a to na občanskou vybavenost, veřejná prostranství a infrastrukturu, obnovu památkového fondu a na nakládání s odpady a obnovu vodních nádrží. O peníze budou moci od prosince žádat obce, které mají do 3000 obyvatel.

Podporu získají investiční a neinvestiční projekty, které obce udělají od 1. ledna příštího roku do 30. listopadu 2021.

Výše dotace se v jednotlivých oblastech liší. Na občanskou vybavenost, veřejná prostranství a infrastrukturu může obec získat až 1,5 milionu korun. Na obnovu památkového fondu se dotace pohybuje do půl milionu korun. Pro obnovu a technické zajištění vodních nádrží je dotace také až půl milionu korun a pro nakládání s odpady je možné získat až 200.000 korun.

"Novinkou bude to, že obce budou moci požádat i o dotaci na nákup komunální techniky," řekl radní pro regionální rozvoj Pavel Hečko.

Žádosti o dotace budou obce podávat prostřednictvím krajského dotačního portálu od 2. prosince 2019 do 29. ledna příštího roku.

Loni Královéhradecký kraj rozdělil obcím z programu obnovy venkova téměř 57 milionů korun. Hodnoticí komise navrhla poskytnout dotaci 95 žadatelům.

 

Autoři

Štítky ČR, správa, obce, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, dotace, Pavel Hečko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj rozdělí obcím 45 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.