Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

U Hořic by měla vyrůst nová továrna.Ta nabídne více než 150 pracovních míst

O průmyslovou zónu v devítitisícových Hořicích na Jičínsku má zájem strojírenská společnost ORT Nový Bydžov. Na poli o rozloze 3,4 hektaru v sousedství textilky Mileta Hořice by chtěla za zhruba 360 milionů korun vybudovat závod pro 150 až 200 pracovníků. Město nyní s firmou vyjednává o podmínkách prodeje a ceně za pozemky.

Průmyslovou zónu, která leží u hlavní silnice z Hradce Králové na Jičín a Liberec, město nabízí investorům mnoho let. V polovině letošního roku radnice vypsala záměr prodeje celé zóny. Nabídku podala jen ORT Nový Bydžov. Její představitelé na schůzce se zastupiteli uvedli, že by závod v Hořicích mohl vzniknout do tří let. Postupně by podle nich mohlo ve výrobě najít práci až 150 lidí a v administrativě 50 lidí.

ORT Nový Bydžov má nyní přes 50 zaměstnanců a vyrábí a vyvíjí hlavně různá strojní zařízení, zejména jednoúčelové stroje. Zabývá se také montážemi a stěhováním strojních zařízení a obráběním. Stroje dodává například výrobcům v automobilovém či potravinářském průmyslu. Letos firma očekává obrat kolem 120 milionů korun, který by do roku 2025 chtěla postupně zvýšit na 200 milionů.

Firma městu za pozemky nabídla cenu 70 korun za metr čtvereční, zatímco znalecký posudek určil cenu 360 korun za metr čtvereční. Právě o ceně a jejím případném zvýšení se podle místostarosty Poura vedou jednání s firmou.

V minulosti měla o zónu za Miletou zájem italská firma Bag Snacks, která v ní chtěla postavit závod na výrobu slaného pečiva. Problémem využití zóny však bylo vedení kabelu vysokého napětí, což město letos vyřešilo jeho přeložkou. Zaplatilo za ni téměř dva miliony korun.

Autoři | Foto ORT Nový Bydžov

Štítky ČR, reality, správa, stroje, zóny, Hořice, FOTO, Nový Bydžov, okres Jičín, Liberec, Hradec Králové, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Hořic by měla vyrůst nová továrna.Ta nabídne více než 150 pracovních míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.