Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nová budova domova důchodců ve Rtyni vyjde na 125 milionů

Královéhradecký kraj vypíše soutěž na výstavbu nového domova pro seniory ve Rtyni v Podkrkonoší na Trutnovsku za 125 milionů korun bez DPH. Rozhodla o tom rada kraje, informovali dnes novináře zástupci hejtmanství. Nabídky lze podávat do 4. listopadu. Výstavbou nového objektu se kapacita domova zvýší ze současných 74 na 157 lůžek.

"Nejdříve budou zdemolovány stávající budovy prvního oddělení a kanceláří. Místo nich vznikne jeden třípodlažní objekt, kde budou umístěni jak klienti, tak administrativní pracovníci. Po rekonstrukci budou mít jednotlivé pokoje vlastní sociální zázemí," uvedl náměstek pro sociální věci Vladimír Derner.

Výstavbu nového objektu zaplatí kraj ze svého rozpočtu, vybavení oddělení vybere v soutěži samostatně v průběhu stavby.

V další fázi plánuje kraj opravit za dalších přibližně 31 milionů korun bez DPH stávající budovu. Odhadované celkové náklady na modernizaci domova důchodců ve Rtyni jsou 156 milionů korun bez DPH.

Domov důchodců Tmavý Důl ve Rtyni je krajskou příspěvkovou organizací, poskytuje sociální služby lidem starším 65 let.

Královéhradecký kraj, který v současnosti nabízí v zařízeních určených pro seniory okolo 2500 lůžek, chce v příštích letech počet míst dále navyšovat. Spadá to do koncepce kraje, podle které je kvůli stárnutí populace zvyšování kapacit domovů pro seniory nezbytné. Pro zachování dostupnosti této služby je potřeba do roku 2026 vybudovat dalších téměř 1000 nových lůžek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, sociální, demografie, Královéhradecký, domov pro seniory, Rtyně v Podkrkonoší, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, Vladimír Derner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová budova domova důchodců ve Rtyni vyjde na 125 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.