Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hradec zaplatí méně za zabezpečení staveniště ZUŠ Střezina

Práce na zabezpečení staveniště a odvezení suti z areálu Základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové vyšly město o více než 131.500 korun bez DPH levněji, než se původně předpokládalo. Potvrdila to mluvčí radnice Kateřina Šmídová. Město firmě Matex HK mělo za to zaplatit 771.000 korun bez DPH.

"Zjistilo se, že suti je o něco méně, než se předpokládalo, což znamená, že město ušetřilo 131.557 korun," řekla Šmídová. Město tak za práce nakonec zaplatí méně než 640.000 korun bez započtení daně.

Na řadu by nyní měla přijít stavba parkoviště s 15 místy pro rodiče školáků, které by mohlo být hotové na přelomu letošního a příštího roku. Parkovací plocha bude osazena dopravním značením a závorou, aby místa mohli využívat jen rodiče s dětmi.

Komplikovaná přestavba školy je ve stotisícovém Hradci Králové tématem několik měsíců. Škola k nevoli rodičů žáků a také pedagogů funguje v provizoriu. Uměleckou školu Střezina navštěvuje přes 2000 žáků. Na svou moderní budovu čeká čtvrt století.

Přestavba ZUŠ Střezina začala loni v lednu. Náklady měly činit asi 200 milionů korun. Práce ale nabraly zpoždění a radnice se rozhodla smlouvu se stavební firmou Prima ukončit. Firma na konci loňského června od kontraktu odstoupila, zdůvodnila to špatnou projektovou dokumentací předloženou městem. Letos v březnu firma městu předala staveniště zpět.

Radnice zadala v létě pražské firmě Energy Benefit Centre, která uspěla v soutěži mezi třemi zájemci, zpracování revize projektové dokumentace na přestavbu části školy. Radnici to vyjde na 2,1 milionu korun bez DPH. Revize by měla být hotová začátkem příštího roku. Pak by město chtělo vypsat tendr na stavební firmu a rekonstrukce by mohla začít na jaře 2020.

 

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky ČR, správa, stavby, školy, Hradec Králové, Základní umělecká škola Střezina, rekonstrukce, Energy Benefit Centre a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec zaplatí méně za zabezpečení staveniště ZUŠ Střezina  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.