Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na kolik vyjde nový fotbalový stadion? Počítá se s částkou přes 700 milionů

Částka v posledním tendru na zhotovení fotbalového stadionu byla 480 milionů korun. Jenže zastupitelé schválili mnohonásobně vyšší rozpočet. Na stavbu by se mělo vyčlenit téměř 750 milionů korun, stavět se má na začátku příštího roku

Pro rok 2020 město za stadion plánuje vydat 170 milionů a poté dva roky po sobě po 160 milionech korun. Stropem je však 740 milionů včetně DPH.

Hradec Králové popáté posunul termín podání nabídek do šestisetmilionového tendru na stavbu nového fotbalového stadionu. Soutěž tak zatím nabrala více než měsíční zpoždění. Místo úplně původního 15. srpna nyní platí termín 20. září. Dosud byl po čtvrtém posunutí termín odevzdání nabídek 9. září.

Stadion by měl stačit pro 10.000 diváků. Zachováno u něj zůstane i typické osvětlení čtyřmi takzvanými lízátky, i když v modernizované podobě. Na podzim 2017 město nechalo zbořit západní tribunu, po níž zbyl jen hliněný val. Z nynějšího stadionu zůstane pouze objekt východní tribuny, který bude sloužit jako zázemí pro potřeby tréninkových hřišť.

Na fotbalový svatostánek se v Hradci čeká už spoustu let. První zmínky o přestavbě se datují již v 90. letech minulého století. Jedno je jisté. Pokud se začne, tak jak se očekává, tedy příští rok na jaře, budou muset fotbalisté do azylu. Očekává se, že by mohli hrát v Mladé Boleslavi, kde už jednou v minulosti hráli. Zároveň je to i nejblíže, co se týče stadionu, který odpovídá parametrům nejvyšší soutěže. 

Autoři | Foto Stavbaweb.cz

Štítky Stadion, Hradec Králové, fotbal, stavba, FC Hradec Králové, fotbalový stadion, FK Mladá Boleslav

Na kolik vyjde nový fotbalový stadion? Počítá se s částkou přes 700 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.