Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hradečtí radní doporučili zastupitelům dohodu v kauze černých staveb CTP. Zastupitelstvo o ní bude jednat 12. března

Hradečtí radní doporučili zastupitelstvu schválit dohodu o narovnání se společností CTP Invest, která na okraji Hradce před lety začala stavět dvě skladovací haly, aniž by měla stavební povolení. Firma by jako kompenzaci měla dát městu 15 milionů korun, město společnosti dá souhlas s využitím městských pozemků pro přístupovou cestu k halám. O celé záležitosti budou jednat zastupitelé 12. března.

Hlasování hradeckých radních o návrhu dohody o narovnání nebylo vůbec jednoznačné. Z deseti radních jich pro dohodu zvedlo ruku pouze sedm. Vládnoucí koalice ANO, ODS a Změny pro Hradec má v zastupitelstvu nejtěsnější většinu devatenácti hlasů, zřejmě tak ke schválení budou potřeba i hlasy z opozice.

Vládnoucí koalice navíc podle primátora Hrabálka nemá pro hlasování v kauze CTP dohodu na jednotném hlasování. „Necháme naše koaliční zastupitele hlasovat podle jejich svědomí. Když někteří proti tomu celou dobu vystupovali, bylo by zvláštní, kdyby najednou názor změnili," řekl primátor Alexandr Hrabálek (za ODS). S opozičními zastupiteli se koalice podle něj na hlasování nedomlouvá.

Za peníze od CTP by město podle náměstka primátora Jiřího Bláhy (ODS) mohlo například dostavět chodník a cyklostezku podél ulice Bratří Štefanů, která vede právě k rozestavěným halám CTP. Zajištěním městských pozemků pro přístupovou cestu se firmě pak otevře cesta k získání dodatečného stavebního povolení pro rozestavěné haly.

PSALI JSME: CTP v kauze černých staveb nabízí Hradci kompenzaci až 15 milionů

Autoři

Štítky CTP, haly, stavební povolení, Hradec, narovnání, ODS, koalice, Alexandr Hrabálek, ANO 2011, Jiří Bláha

Hradečtí radní doporučili zastupitelům dohodu v kauze černých staveb CTP. Zastupitelstvo o ní bude jednat 12. března  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.