Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradec Králové vybral firmu pro organizaci tendru na stadion

Město Hradec Králové vybralo brněnskou firmu PMA tender pro organizaci opakovaného tendru na stavbu fotbalového stadionu. Radnice tak učinila další krok k vypsání soutěže. Původní tendr vypsaný v červenci zastupitelé zrušili kvůli chybě dřívějšího administrátora soutěže. Náklady na stavbu stadionu radnice odhaduje téměř na 400 milionů korun. Firma za organizaci tendru dostane 63 tisíc korun bez DPH.

Stavba stadionu má být největší investicí města za poslední roky. Zhruba 15 let městem připravovaný stadion má vyrůst na místě již nevyhovujícího všesportovního stadionu z roku 1960.

O vypsání nového tendru na stadion zastupitelé rozhodli v září. Kvůli opakování tendru projekt nabere asi tři měsíce zpoždění. Radnice míní, že po opakované soutěži by stavba stadionu mohla začít na jaře příštího roku. Zatím se počítalo s lednem.

Původní tendr muselo město zrušit proto, že administrátor soutěže, firma Smart effect, opomněl prodloužit lhůtu pro podání nabídek v elektronickém systému evidence veřejných zakázek. Aplikace Tender Aréna tak systém uzavřela a dál již do systému nešlo vkládat jakékoli další údaje. Od smlouvy s firmou Smart effect město odstoupilo.

Soutěž bude vypsána na stavbu dvou tribun, nové hrací plochy, parkoviště a osvětlení ve tvaru pro stadion typických lízátek. V hlavní západní tribuně má být zázemí pro klub, hráče, novináře a fanoušky. Druhá severní tribuna bude za brankou ve směru od řeky Orlice. Stavba zbylých dvou tribun by měla přijít na řadu později, podle finančních možností města. Stadion pro téměř 10 tisíc diváků by měl sloužit i jako multifunkční aréna pro pořádání kulturních akcí pod širým nebem.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky Hradec Králové, stadion, tendr, soutěž

Hradec Králové vybral firmu pro organizaci tendru na stadion  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.