Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Klus, Macháček i Ruppert. Seznam umělců, kteří vyhlásili bojkot Babišových médií, se rozrůstá

Už začátkem týdne vystoupil Tomáš Klus s překvapivým prohlášením, kdy otevřeně vyhlásil bojkot všeho, co se týká premiéra Andreje Babiše. Ve svém prohlášení si rýpl do všech hudebníků, kteří vystupují na festivalu Colours of Ostrava, poté dodal, že se neobjeví ani v žádných Babišových médiích. Jeho forma protestu neunikla pozornosti dalších hudebníků, kteří se závěrem týdne přidali.

„Mám ve své smlouvě o dílo klauzuli, kterou si vyhrazuji právo nehrát tam, kde tečou Šéfovy peníze. Připojuji k tomu nyní i svůj bojkot Mafry a všech bezkrupulózních, konkurenci a životní prostředí likvidujících podniků Velkostatkohnojaře. Zasmlouvované akce, kde je Mafra mediálním partnerem rušit nemohu, ale zahrnu tuto výjimku do smluv budoucích,“ napsal ve svém prohlášení Tomáš Klus a dodal: „Dělám to proto, že věřím, že jen poctivé, ucelené vymezení a projev nesouhlasu každého, kdo má o úmyslech Toho, jenž křivě přísahá, pochybnosti, má šanci ustát destruktivní sílu jeho mamonu a normalizačních praktik.“ 

A zatímco ještě v půlce týdne v tom byl český písničkář, textař, skladatel, herec a bývalý moderní pětibojař sám, koncem týdne se k němu přidalo několik dalších umělců. 

„Najednou koukám, žes udělal to svý prohlášení o bojkotu firem a médií jednoho ze sponzorů toho festivalu. On je to shodou okolností náš trestně stíhaný premiér, že jo. A teď si představuju, že se my dva spolu potkáme a já Ti nebudu moct říct, že se za něj stydím. A přitom je to pravda,“ napsal Jiří Macháček, který se rozhodl Kluse v bojkotu podpořit. „Máš pravdu, nejde to dohromady – stydět se za člověka a přitom vystupovat v jeho médiích nebo někde, kde si vzali jeho prachy,“ uzavřel Macháček. 

Další reakce na sebe nenechaly čekat dlouho. V neděli se přidal také Matěj Ruppert. „Mimochodem, nejsi v tom sám a doufám, že nás bude ještě víc! Na coloursech do doby, než buď Babiš odejde z politiky, nebo je přestane sponzorovat, hrát nebudeme a Idnes a Óčko to samé,“ napsal Ruppert. 

Ještě v nedělních odpoledních hodinách vyjádřila podporu bojkotu také Iva Pazderková. Herečka, zpěvačka, moderátorka a bavička otevřeně přiznala, že podobně jako Tomáš Klus hodlá bojkotovat média z vydavatelství Mafra. „Chci být důsledná a děkuji ti za motivaci a inspiraci. V budoucnu nebudu poskytovat rozhovory a nebudu spolupracovat s médii Idnes, Lidovky, Expres, Playtvak, rádio Impuls, rádio Rock Zone, tiskoviny Dnes, Lidové noviny, časopis Téma, deník Metro a časopis 5plus2. A nebudu vystupovat na akcích jištěných penězi pana AB,“ napsala ve své zprávě zpěvákovi. 

Autoři | Foto Martina Matoušková

Štítky Andrej Babiš, Tomáš Klus, Jiří Macháček, Matěj Ruppert, Colours of Ostrava, MAFRA, festival, iDNES.cz, Iva Pazderková, Lidové noviny, Óčko, Metro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klus, Macháček i Ruppert. Seznam umělců, kteří vyhlásili bojkot Babišových médií, se rozrůstá  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.