Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U Hájemství hořelo, vodu na místo museli hasiči dopravovat z přehrady Les Království

V katastrálním území části obce Hájemství hořel lesní porost o rozloze asi 1,5 hektaru. Na místě zasahovalo celkem osm jednotek hasičů. Vyhlášen byl druhý poplachový stupeň.

Oznamovatel měl vidět kouř vycházející z lesa, hasiči, kteří následně přijeli na místo nejprve provedli průzkum, aby zjistili, odkud kouř vychází a jaká je příčina. „Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří suchá tráva, lesní hrabanka a jehličnaté podúrovňové stromy ve vysokokmenném lese. Požárem byly zasaženy též spodní části kmenů jehličnatých stromů,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Požár se hasičům podařilo zlikvidovat až po více než šestihodinovém zásahu. „Hasební zásah byl složitý v tom, že hasiči zasahovali ve stráni, která byla pokrytá kameny a spadlými větvemi. Požár byl uhašen nasazením několika proudů C a vysokotlakou vodou.Voda na místo požáru byla dopravována kyvadlovou dopravou z přehrady Les Království, kde bylo zřízeno čerpací stanoviště,“ popsala mluvčí.

Příčinou požáru bylo nedbalostní jednání neznámé osoby, na místě bylo totiž nalezeno ohniště ohraničené kameny.

„Přímá škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na částku cca 6 tisíc korun, uchráněné hodnoty byly odhadnuty na 70 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Zdroj HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, požár, léto, les, Vodní nádrž Les Království, Hájemství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Hájemství hořelo, vodu na místo museli hasiči dopravovat z přehrady Les Království  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.