Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Hradecku se střílelo, zásahová jednotka vyjížděla dvakrát během deseti minut

, aktualizováno 20. července 2018, 9:51

Dvě oznámení o střelbě během deseti minut přijali včera večer policisté na lince 158. K první mělo dojít krátce po 20. hodině na Novém Hradci Králové. K druhé střelbě mělo docházet v Třebechovicích pod Orebem.

Na Nový Hradec okamžitě vyjela prvosledová hlídka s neprůstřelnými vestami společně se zásahovou jednotkou. „Oznamovatel uvedl, že slyšel asi 20 výstřelů. O tři minuty později byli policisté na uvedeném místě, kde již k žádné střelbě nedocházelo. Přítomna byla skupina osob, která uvedla, že zde nacvičují představení na nadcházející akci historických šermířů. Všichni shodně uvedli, že střelba z plynové pistole byla pouze součástí vystoupení a v žádném případě neměla nikoho ohrozit,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policisté je podrobili dechové zkoušce, která byla u všech negativní. 

V druhém případě se mělo střílet vTřebechovicích pod Orebem, kam opět vyjížděli policisté oblečeni do neprůstřelných vest a zásahová jednotka. „Oznamovatel uvedl, že z jednoho domu se ozývá s přestávkami střelba asi již půl hodiny. V uvedeném domě se nacházely dvě bytové jednotky, z nichž jedni obyvatelé slyšely zvuky připomínající střelbu a druzí nic neslyšeli,“ řekla Kormošová.

Policisté dům opustili a vydali se pátrat po skutečném místě střelby. „Vytěžením dalších osob v okolí je to opět zavedlo k prvotnímu místu, kde také našli mosazné nábojnice. Lidé, kteří prvně střelbu popřeli, již neotvírali. Krátce na to je zastihli na silnici mezi Třebechovicemi pod Orebem a Polánkami. Jelikož byli oba zjevně podnapilí, policisté je podrobili dechové zkoušce. Žena nadýchala 2,7 a muž 2 promile,“ popsala mluvčí.

Muž se ke střelbě policistům přiznal a uvedl, že je majitelem plynové pistole a že střílel pro zábavu. Prý dostal strach, proto se nejdříve nepřiznal a po odchodu policistů společně s manželkou z bytu utekli. Uvedl, že pistoli někde po cestě odhodil. „Jelikož nebyl schopen uvést přesné místo a byla již tma, policistům se pistoli podařilo najít až v dnešních ranních hodinách,“ doplnila policejní mluvčí.

Policisté oba případy zaevidovali jako přestupek na úseku zbraní a střeliva a předali je ke správnímu orgánu k dořešení, který jim může udělit pokutu až 30 tisíc korun. 

Autoři | Foto urna.tode.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky střelba, Královéhradecký kraj, zásahová jednotka, Třebechovice pod Orebem, Nový Hradec Králové, dům, Hradec Králové, Sinaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hradecku se střílelo, zásahová jednotka vyjížděla dvakrát během deseti minut  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.