Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přestavba hradecké ZUŠ Střezina nabere nejméně rok dalšího zpoždění

Přestavba Základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové kvůli předčasnému ukončení kontraktu města se stavební firmou Prima nabere nejméně další rok zpoždění. Nové výběrové řízení na stavební firmu by mohla radnice vypsat do konce letošního roku, vlastní stavba by mohla začít v roce 2019. Stavba již před samotným zahájením prací letos 18. ledna nabrala zpoždění zhruba rok a půl. Zahájení zdrželo i opakování hodnocení soutěže.

Přestavba školy měla stát 154 milionů korun bez DPH, mělo jít o největší současnou investici města. V červnu začala radnice tvrdit, že smlouva podepsaná s firmou Prima je neplatná, protože byla podepsána její špatná varianta. Kontrakt chtěla radnice ukončit i proto, že firma byla s pracemi ve skluzu až tři měsíce. Prima následně městu na konci června oznámila odstoupení od smlouvy, zdůvodnila to špatnou projektovou dokumentací předloženou městem.

Před opakovanou soutěží chce město nechat projektovou dokumentaci posoudit nezávislou firmou. „Podle stávající projektové dokumentace se stavět dá. Netvrdíme ale, že je bez chyb. Není proto vyloučeno, že pro novou soutěž bude dokumentace upravena,“ řekl náměstek primátora pro investice Jindřich Vedlich.

Firma na staveništi udělala především bourací práce na jednom z objektů, město firmě zatím proplatilo faktury asi za 1,5 milionu korun. „S firmou budeme nyní jednat o vyčíslení toho, co bylo prostavěno, a o předání staveniště zpět městu. Preferujeme smírné řešení,“ řekl Vedlich. Staveniště je nyní zabezpečené. Protože se stavba zatím dotkla jen jednoho objektu, který škola nevyužívala, není výuka omezena.

Umělecká škola Střezina, kterou navštěvuje přes dva tisíce žáků, na svou moderní budovu čeká čtvrt století. Hlavní částí projektu je rekonstrukce bývalé pavilonové Základní školy Jih na Slezském Předměstí, kde má škola již nyní své hlavní sídlo. Podle postupu oprav měla k rekonstrukci uvolňovat jednotlivé objekty a k výuce bude více využívat i své další dvě budovy v ulici Na Střezině a v Třebechovické ulici.

Autoři

Štítky ZUŠ Střezina, rekonstrukce, Hradec Králové, škola, radnice, soutěž, TV Prima, Základní umělecká škola Střezina, projektová dokumentace, Jindřich Vedlich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestavba hradecké ZUŠ Střezina nabere nejméně rok dalšího zpoždění  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.