Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Bioparku Štít na Hradecku utekli z klece dva tygři a jeden lev

, aktualizováno 16. července 2018, 12:37

Dnes krátce před 10. hodinou utekli v Bio parku Štít na Hradecku z klece 2 tygři a jeden lev. Na místě zasahuje 8 policejních hlídek, zásahová jednotka a vrtulník. Zvířata zatím neopustila Bio park. Policie ČR žádá občany z Klamoše a okolí, aby neopouštěli svá obydlí. Podle posledních informací byla zvířata již uspána.

Biopark ŠTÍT je soukromé chovné zařízení pro chov exotických i domácích zvířat ohrožených vyhynutím. Biopark začal vznikat v druhé polovině roku 2014. Nachází se ve vesnici ŠTÍT/KLAMOŠ, která leží ve vzdálenosti 6 km od Chlumce nad Cidlinou. Zdroj: bioparkstit.cz

„Zvířata se stále zdržují v parku mimo klec, ale není vyloučeno, že se mohou dostat i mimo park,“ uveda po jedenácté hodině mluvčí policie Iva Kormošová.

Podle spolumajitelky bioparku Jitky Brusové bude prioritou uspání zvířat. „Zatím zvířata v klidu leží na jednom místě pod borovicí v oploceném areálu bioparku,“ řekla ve 12:00 Brusová.

Dospělá zvířata se z klecí dostala před 10:00. „Mříže u klecí jsou vylomené, budeme zjišťovat, jak se to mohlo stát,“ řekla Brusová. Nevyloučila, že by mohlo jít o technickou závadu.

Dnes je biopark podle jeho webu pro veřejnost uzavřen, návštěvní dobu má v létě od úterý do neděle.

Loni v květnu v bioparku lev zranil devětačtyřicetiletého muže z Prahy. Muž si chtěl lva vyfotit a do klece mřížemi prostrčil ke zvířeti ruce s fotoaparátem. Tříletý samec lva pustinného pak na muže zaútočil.

Na konci června utekla ze zooparku ve Zvoli u Prahy puma. Zvíře z areálu uteklo ve čtvrtek 28. června, lidé se kvůli tomu neměli zdržovat venku. V sobotu se pumu podařilo odchytit. Pumu pomáhala hledat specializovaná odchytová služba z Karlových Varů, kterou kontaktoval majitel zoo. Ze zooparku utekla puma také loni v červenci.

Ředitel pražské zoo Miroslav Bobek a další ochránci přírody volají kvůli chovu a únikům velkých šelem po přísnějších pravidlech.

Autoři | Foto bioparkstit.cz

Štítky tygři, lev, Biopark Štít, útěk, klec, Královéhradecký kraj, tygr, Klamoš, Policie České republiky, ZOO Praha, Chlumec nad Cidlinou, Miroslav Bobek, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Bioparku Štít na Hradecku utekli z klece dva tygři a jeden lev  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.