Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Hradečtí policisté se dnes zaměřili na řidiče s mobilním telefonem v ruce. Zastavili téměř osm desítek hříšníků

V průběhu dnešního dopoledne se hradečtí policisté, na celkem třech stanovištích na hlavních tazích, zaměřili na řidiče, kteří porušují zákon tím, že během jízdy používají mobilní telefon. V praxi to vypadalo tak, že předsunutá hlídka spatřila "hříšníka" a informaci předala na kontrolující stanoviště svým kolegům.

„Celkově jsme dnes zjistili 78 řidičů, kteří se dopustili přestupku, z nichž naprostá většina právě „držela v ruce telefon“, jeden řidič měl vystavenou blokaci řidičského průkazu a to kvůli vybodování a několik řidičů jelo bez bezpečnostních pásů,“ uvedl policejní mluvčí Jan Čížkovský.

Všichni "provinilci" dostali pokutu, která může být na místě uložena až do výše 1 000 korun, správní orgán může za toto jednání udělit finanční postih 1 500 - 2 500 korun a v obou případech 2 body.

„Dnes jsme dokonce kontrolovali jednoho řidiče, který nejen že telefonoval, resp. v jedné ruce držel telefon, ale i druhou rukou svačil. Potom co si všiml hlídky, svůj telefon okamžitě odhodil, zastavil a dělal, že pouze jí,“ doplnil Čížkovský.

Součástí kontroly byla i dechová zkouška, která u žádného z řidičů nezjistila přítomnost alkoholu v dechu. Akce se účastnilo téměř dvacet příslušníků PČR.

Autoři

Štítky Policie ČR, akce, bezpečnost, telefonování, mobilní telefon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí policisté se dnes zaměřili na řidiče s mobilním telefonem v ruce. Zastavili téměř osm desítek hříšníků  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.