Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hradec chce mít stadion se dvěma tribunami za nejvýš 395 milionů korun

Nový fotbalový stadion v Hradci Králové v Malšovicích by podle doporučení rady města měl mít dvě tribuny a stát by měl nejvýše 395 milionů korun bez DPH. Město bude stavbu hradit z vlastních zdrojů, úvěr si brát nebude. Stavba by mohla začít na přelomu letošního a příštího roku. Podobu stadionu a podmínky výběrového řízení by měli schvalovat zastupitelé na zasedání 26. června. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora pro investice Jindřich Vedlich.

Výběrové řízení na stavební firmu by mělo být dvoukolové. V prvním kolem by uchazeči museli splnit kvalifikační kritéria. Ve druhém kole by kritériem pro získání zakázky měla být nabídnutá cena. Kromě maximální přípustné ceny 395 milionů korun chce město stanovit i minimální cenu, aby žádných uchazeč nemohl nabídnout nereálně nízkou cenu.

Vítězná firma by měla postavit novou hlavní západní tribunu, v níž bude i zázemí pro klub, hráče, fanoušky a novináře. Postavit by měla i jednu tribunu za brankou, a to na severní straně. Stavba zbylých dvou tribun by přišla na řadu později, podle finančních možností města. Podle Vedlicha bude snahou radnice postavit zbylé tribuny co nejdříve.

Vedení města původně předpokládalo, že zastupitelstvo projedná podmínky soutěže na stadion již v dubnu. Vše zdrželo pozdní dodání projektové dokumentace a následné zpřesňování položek výkazu výměr v projektu. V úterý radní města s převzetím dokumentace a výkazu výměr souhlasili. Za pozdní dodání projektové dokumentace město po projekční firmě uplatnilo penále přes jedem milionu korun. Firma podle Vedlicha penále rozporuje.

Nový stadion vyroste na místě nevyhovujícího Všesportovního stadionu z roku 1960. Na stadionu má zázemí druholigový klub FC Hradec Králové.

Autoři | Foto hradeckralove.org

Štítky stadion, Malšovice, stavba, zpoždění, Hradec Králové, Jindřich Vedlich, FC Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec chce mít stadion se dvěma tribunami za nejvýš 395 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.