Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Obědovicích hořel stoh. S požárem hasiči bojovali dvacet hodin

Jedenáct jednotek likvidovalo od nedělního dopoledne do pondělního rána požár stohu v Obědovicích na Hradecku. Oheň ohrožoval blízké pole, domy a objekt s hospodářskými zvířaty. Požár mají na svědomí nejspíše děti.

„Oznámení o požáru stohu z balíků slámy v Obědovicích přijalo krajské operační a informační středisko v neděli 17. června v 10:19 hod, přičemž požár vznikl asi o deset minut dříve. Stoh měl délku asi třicet metrů a měřil šest metrů do výšky. Požárem byla zasažena zhruba polovina slámy, tedy čtyřistapadesát balíků,“ popsala rozsah požáru mluvčí hasičů Martina Götzová.

Požár se přibližně po dvou hodinách podařilo lokalizovat. Před ohněm se tak podařilo uchránit blízkou truhlárnu, objekt s hospodářskými zvířaty a pole, za kterým jsou rodinné domy. V případě, že by došlo k rozšíření požáru, bylo by kvůli sílícímu větru a suchu velmi složité oheň zastavit.

„Na místo se dostavil krajský vyšetřovatel příčin požárů a škodu na shořelé slámě odhadl předběžně na 150 až 200 tisíc korun. Příčinou požáru stohu byla s největší pravděpodobností nedbalá hra dětí,“ dodala Götzová.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, sláma, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Obědovicích hořel stoh. S požárem hasiči bojovali dvacet hodin  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.