Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O areál bývalé Tiby Dvůr Králové má zájem několik subjektů

O sedmihektarový areál po bývalé továrně textilky Tiba v Zálabí ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku má zájem několik subjektů. Majitel areálu, společnost Slezan Holding, nevylučuje ani to, že si území nechá a vybuduje v něm komerční zónu k dalšímu pronájmu. Rozhodnutí o budoucnosti areálu by mělo padnout v následujících měsících.

Areál v Zálabí leží nedaleko centra šestnáctitisícového Dvora Králové. Podle Fridricha je dobře dopravně dostupný a má kompletní infrastrukturu. Firma Slezan Holding, která se dříve jmenovala Textil Invest Group, areál koupila v roce 2007 v konkurzu na Tibu. V letech 2015 a 2016 firma tovární budovy zdemolovala. Areál z jedné strany sousedí s hypermarketem Tesco a z druhé strany s areálem supermarketů.

Slezan Holding nyní vede jednání s několika zájemci o areál. Podle Fridricha se ozývají společnosti ze Dvora Králové, Trutnova či Hradce Králové. „Subjekty, s nimiž komunikujeme, mají zájem o odkoupení celého území po Tibě Zálabí nebo jeho části,“ uvedl předseda představenstva Slezanu Holding Jiří Karásek. Další variantou je podle něj vybudování vlastního podnikatelského areálu. „Ten bychom pak nabídli k pronájmu jednotlivým výrobním a obchodním společnostem,“ uvedl Karásek. S využitím areálu pro bydlení se nepočítá.

Slezan Holding postup využití areálu konzultuje s vedením dvorské radnice. „Existuje několik variant jeho budoucího využití, některé začínají konečně nabývat reálných podob. Doufám, že společně dokážeme najít nové příležitosti smysluplného využití tohoto území,“ uvedl starosta Dvora Králové Jan Jarolím (ANO).

Textilka Tiba Dvůr Králové byla svého času největším českým výrobcem potištěných tkanin. Vedle Dvora Králové měla závody v České Skalici, Smidarech, Mostku a Berouně a zaměstnávala přes 3000 lidí. V novém tisíciletí však Tiba neustála dovoz levného textilu z Asie a v únoru 2007 zkrachovala.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky textilka, krach, pozemky, Tiba, Dvůr Králové nad Labem, Slezan, okres Trutnov, Tesco, Jan Jarolím, Asie, Hradec Králové, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O areál bývalé Tiby Dvůr Králové má zájem několik subjektů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.