Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecký soud uložil muži obviněnému z trojnásobné vraždy detenci

Krajský soud v Hradci Králové dnes nařídil muži původně obviněnému z trojnásobné vraždy v rodinném domě v Lázních Bělohrad na Jičínsku zabezpečovací detenci. Krajské státní zastupitelství 17. května zastavilo trestní stíhání obviněného muže kvůli jeho nepříčetnosti v době spáchání činu a podalo k soudu návrh na jeho umístění v detenci. Do fáze podání obžaloby trestní řízení nedospělo.

„Krajský soud dnes usnesením uložil zabezpečovací detenci. Usnesení krajského soudu je pravomocné, všichni zúčastnění se vzdali práva stížnosti,“ řekl mluvčí soudu Kulhánek.

Podle státního zastupitelství bylo trestní řízení zastaveno pro nepříčetnost na základě znaleckého posudku z oboru psychiatrie a psychologie. Muž byl uznán nepříčetným z důvodu psychického onemocnění.

Podle krajských kriminalistů byl případ trojnásobné vraždy z poloviny srpna nejhorším násilným zločinem loňského roku. Policie případ začala vyšetřovat 13. srpna 2017, kdy byla těla žen ve věku 57 a 29 let a dvouletého dítěte v rodinném domě nalezena. Kriminalisté na místě zadrželi devětadvacetiletého podezřelého, který byl partnerem mladší z žen a byl pod vlivem drog. V případě prokázání viny mu hrozilo až doživotí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky soud, vražda, detence, rozsudek, Krajský soud v Hradci Králové, okres Jičín, Lázně Bělohrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký soud uložil muži obviněnému z trojnásobné vraždy detenci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.