Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Proti Babišovi protestovaly v Hradci stovky lidí

Stovky lidí dnes přišly v Hradci Králové demonstrovat proti premiérovi v demisi Andreji Babišovi (ANO) a jeho vládnutí s podporou komunistů. V Hradci prošel průvod centrem města. Demonstrovalo se i na dalších místech po celé České republice.

Hradecká akce se podle Radky Hübnerové z organizačního týmu konala v návaznosti na akce Milion chvilek pro demokracii. „Uplynulo 100 dní od chvíle, kdy se začaly sbírat podpisy za rezignaci trestně stíhaného premiéra Andreje Babiše. Podařilo se nasbírat přes čtvrt milionů podpisů a my jsme dnes opět vyjádřili svůj nesouhlas,“ řekla.

Demonstrace začala shromážděním na Masarykově náměstí. „Sešlo se asi 200 až 250 lidí, poté se vydali na pochod,“ řekla mluvčí policie Eva Prachařová. Demonstranti z Masarykova náměstí došli přes náměstí Svobody na Malé náměstí v historické části města, kde se připojili k celostátní akci Jednou provždy, která se konala současně v několika dalších městech.

O vládě jedná hnutí ANO s ČSSD, vytvořily by menšinovou koalici, kterou by podporovali komunisté. ČSSD má o vstupu do vlády rozhodnout ve vnitrostranickém referendu do půli června. Nyní vládne vláda v demisi složená hnutím ANO, která však nezískala podporu ve Sněmovně.

Autoři

Štítky demonstrace, protest, Andrej Babiš, Hradec Králové, ANO 2011, Česko, vláda, ČSSD, Milion Chvilek, Poslanecká sněmovna ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Proti Babišovi protestovaly v Hradci stovky lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.