Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Býšti hořela střecha rodinného domu. Zásah komplikovaly fotovoltaické panely

Hned čtyři jednotky hasičů z Královéhradeckého kraje vypomáhaly v sousedním Pardubickém kraji při likvidaci požáru rodinného domu, hořela střecha o rozměrech přibližně 10x15 m. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

„Hasičům komplikoval zásah zejména fakt, že se na střeše nacházely fotovoltaické panely. Do jejich odpojení se museli chovat tak, jako by byly vodivé části panelů pod elektrickým proudem. Zasahující jednotky si musely počínat nanejvýš opatrně, aby nedošlo ke kontaktu a následnému zasažení proudem,“ popsala složitý zásah mluvčí hradeckých hasičů Martina Götzová.

Z Královéhradeckého kraje zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice a dobrovolné jednotky z Plácků, Malšovic a Třebše. Škoda se bude s největší pravděpodobností pohybovat v řádech milionů korun.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, hasiči, požár, likvidace, Býšť, střecha, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Malšovice, Třebeš, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Býšti hořela střecha rodinného domu. Zásah komplikovaly fotovoltaické panely  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.