Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V areálu ČKD v Hradci Králové hořela hořčíková pec. Škoda pravděpodobně přesáhne jeden milion korun

Čtyři minuty před dnešní 10. hodinou byli vysláni profesionální hasiči z obou hradeckých stanic a dobrovolná jednotka z Plácků k požáru pece na tavení hořčíku do areálu ČKD. Při požáru nebyl nikdo zraněn, všichni zaměstnanci stihli objekt včas opustit.

„Po 30 minutách se hasičům podařilo požár lokalizovat a už se dále nešířil. K odvětrání objektu nasadily jednotky přetlakovou ventilaci. Zásah hasičů probíhal v dýchacích přístrojích a požár likvidovali pomocí práškového hasiva. Svou činnost ukončily jednotky asi po dvou hodinách,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Nádrž s taveninou byla zasypána speciální solí a vyvezena z haly ven. Protože byly v peci stále vysoké teploty, byla nařízena dohlídka po dobu 24 hodin.

„Proč začalo hořet, je v současné době předmětem vyšetřování. K zásahu byl povolán také vyšetřovatel příčin požáru, který provede další ohledání po vychladnutí pece. Škoda přesáhne podle předběžných odhadů jeden milion korun,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, Hradec Králové, ČKD, požár, pec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V areálu ČKD v Hradci Králové hořela hořčíková pec. Škoda pravděpodobně přesáhne jeden milion korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.