Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Muž obviněný z vraždy tří lidí na Jičínsku není trestně odpovědný

Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové dnes zastavilo trestní stíhání muže, který byl obviněn z vraždy dvou žen a dítěte v rodinném domě v Lázních Bělohrad v okrese Jičín.

„Důvodem je jeho nepříčetnost v době spáchání činu,“ řekla dnes státní zástupkyně Lenka Faltusová. „Dnes jsem zároveň podala návrh ke Krajskému soudu v Hradci Králové. Až soud nařídí detenci, bude do ní přemístěn,“ uvedla.

Po propuštění z vazby by měl být muž umístěn v psychiatrickém zařízení a poté s největší pravděpodobností v detenčním zařízení v Brně. „Trestní řízení bylo zastaveno pro nepříčetnost na základě znaleckého posudku z oboru psychiatrie a psychologie. Byl uznán nepříčetným z důvodu psychického onemocnění. Více k tomu nemohu říci,“ řekla Faltusová.

Podle krajských kriminalistů byl případ trojnásobné vraždy z poloviny srpna nejhorším násilným zločinem loňského roku.

Policie případ začala vyšetřovat 13. srpna 2017, kdy byla těla žen ve věku 57 a 29 let a dvouletého dítěte v rodinném domě nalezena. Kriminalisté na místě zadrželi devětadvacetiletého podezřelého, který byl partnerem mladší z žen a byl pod vlivem drog. V případě prokázání viny mu hrozilo až doživotí.

Obviněný muž byl krátce po zadržení umístěn do vazební věznice, kde se choval agresivně. Například loni poničil při výslechu dvě cely. Policisté tehdy přivolali záchranáře, kteří mu podali utišující léky a převezli ho k psychiatrickému vyšetření.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Policie ČR, vražda, Jičínsko, trest, okres Jičín, Hradec Králové, Lenka Faltusová, Jičín, Lázně Bělohrad, Krajský soud v Hradci Králové, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž obviněný z vraždy tří lidí na Jičínsku není trestně odpovědný  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.