Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pouchovští budou mít novou sportovní halu

Začátkem roku 2020 by měla veřejnosti sloužit nová sportovní hala v městské části Pouchov na severu Hradce Králové. Předpokládané náklady na stavbu nové tělocvičny a přilehlého parkoviště jsou 45 milionů korun bez DPH. Konečnou cenu však určí výběrového řízení na dodavatele stavby, jehož vypsání schválili městští radní. Stavba by mohla být zahájena letos na podzim.

Moderní kryté sportoviště nahradí stávající sokolovnu z poloviny minulého století, která je již několik desítek let v nevyhovujícím stavu. „Nová hala bude mít parametry tělocvičny, ve které bude možné zároveň využít dvě volejbalová hřiště. Součástí stavby je i odpovídající zázemí pro sportovce a parkoviště pro návštěvníky a diváky s kapacitou 46 míst,“ řekl Jindřich Vedlich, náměstek primátora Hradce Králové pro oblast investic ve městě. Původní záměr města bylo postavit nové sportoviště na Pouchově s využitím dotace. „V současnosti však žádný vhodný dotační titul vypsaný není, město tak tuto investici bude hradit ze svého rozpočtu. Pokud se možnost požádat o dotaci objeví v dohledné době, využijeme toho,“ doplnil Vedlich.

Vybavení haly bude odpovídat současným požadavkům na aktivní trávení volného času pro školy a veřejnost. „Pouchovští budou mít nové zázemí pro cvičení rodičů s dětmi po celý rok, pro dnes velmi oblíbený florbal nebo sálovou kopanou. Zároveň zde bude možné pořádat i turnaje a soutěže nižších tříd například ve volejbale všech generací,“ popsal Vedlich. Hala je projektovaná pro 45 cvičenců a 60 diváků.

Dle smlouvy má být nová tělocvična hotová do patnácti měsíců od předání staveniště. Pokud se podaří vybrat dodavatele stavebních prací bez komplikací do konce prázdnin, mohla by stavba začít na podzim letošního roku. Provozovatelem haly budou hradecké technické služby, hlavním uživatelem pak na základě nájemní smlouvy TJ Pouchov Hradec Králové.

Tisková zpráva | Foto Město Hradec Králové

Štítky Hradec Králové, stavba, hala, sport, Pouchov, Jindřich Vedlich, dotace, sportovní hala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pouchovští budou mít novou sportovní halu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.