Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kempy v hradeckém kraji lákají na novinky i kvalitnější vybavení

V Královéhradeckém kraji začíná hlavní sezona kempů a venkovních koupališť. Některé dokončují přípravy, jiné už mají otevřeno. Zájem o kempy v regionu rok od roku roste. ČTK to zjistila od provozovatelů kempů a koupališť v kraji. K většímu zájmu o kempování přispívají rozšířená nabídka aktivit i kvalitnější služby.

Novinky jsou připraveny také v areálu Stříbrný rybník na okraji Hradce Králové, kde je kemp, přírodní koupaliště a další atrakce. Hlavní sezona areálu je od 1. března do konce října. Kemp loni zvítězil v anketě Kemp roku.

"Provádíme jako každý rok předsezonní přípravy, rozšiřujeme vybavení. Pro letošek jsme rozšířili například paintballové hřiště. Máme širokou nabídka různých atrakcí a aktivit. Nabízíme také lanový park, půjčovnu bruslí, koloběžek, animační programy, tedy velkou škálu volnočasových aktivit," řekl ČTK Filip Beneš z cestovní kanceláře B&K Tour, která kemp provozuje.

Majitelem je město Hradec Králové, které letos vypovědělo firmě smlouvu na dlouhodobý pronájem a po 12 letech areál Stříbrného rybníka opustí. Firma v areálu skončí ke konci roku a jeho správu převezmou Městské lesy. "Přesto jedeme naplno. Zájem o kemp každoročně roste," řekl ČTK Beneš.

Otevřený je od 10. dubna také oblíbený podkrkonošský kemp s koupalištěm u Pecky na Jičínsku. "Koupaliště napouštíme, příští týden by se dalo už koupat, bude záležet na počasí. Oficiálně koupaliště otevíráme k 15. červnu," řekl ČTK provozovatel kempu Jaroslav Hudec.

Kemp v Pecce průběžně investuje do modernizace zařízení. Kapacitu pro stany zvýšili loni. "Před letošní sezonou jsme investovali do gastrovybavení, letos jsme se zaměřili na obslužnost restaurace," řekl ČTK Hudec. V kempu Pecka je kapacita sto stanů, 50 karavanů a v chatkách je k dispozici 148 lůžek. "Zájem roste. Co se týče rezervací chatek na léto, tak už máme plno. Také stanování se obecně těší stále větší oblibě, je finančně dostupnější a přitom vybavení pro táborníky je kvalitnější," řekl ČTK Hudec.

Od 7. května jede naplno také rekreační areál s kempem a koupalištěm v obci Ostružno u Jičína. Součástí areálu je třeba lanový park a letošní novinkou ubytování v domě s malou terasou umístěném přímo na stromě, takzvaný Tree house. Letos rozšířili také kapacitu ubytování v chatkách, přibyly i mobilní domy.

V Královéhradeckém kraji zahajují postupně provoz také venkovní koupaliště. Například v sobotu otevřelo koupaliště Flošna ve stotisícovém Hradci Králové. Loni koupaliště zahájilo sezonu 12. května a za celou sezonu ho navštívilo rekordních 119.056 lidí. Důvodem pozdějšího otevření bylo letos chladnější počasí.

V Královéhradeckém kraji je podle stránek www.dokempu.cz 81 kempů.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, turistika, Královéhradecký, FOTO, Královéhradecký kraj, koupaliště, Hradec Králové, Česká tisková kancelář, B & K TOUR, Pecka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kempy v hradeckém kraji lákají na novinky i kvalitnější vybavení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.