Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradec se rozloučil se sezónou domácí výhrou

Hradečtí hráči splnili svoji povinnost, v posledním zápase sezóny si dokázali poradit s posledním Táborskem a berou tři body. Stačil jim k tomu jeden gól z kopaček Jakuba Šípka.

Poslední zápas sezóny přilákal na hradecký stadión jen malé množství fanoušků, na prázdném stadiónu se rozléhalo pokřikování hráčů a pokyny trenérů. V prvním poločase se nezdálo, že Táborsko bojuje o záchranu. Rychlost zápasu byla nízká a převážně se bojovalo ve středu hřiště, i tak se hradečtí hráči v první polovině dokázali dostávat do dobrých příležitostí.

Jako první připravil šanci kapitán Adam Vlkanova, s jeho centrem do šestnáctky si ovšem nedokázal poradit Šípek. V sedmnácté minutě se hnal s balónem na noze do brejku Zorvan podporovaný Vlkanovou. Zorvan se nakonec rozhodl přenést hru na Vlkanovu, jeho centr vyřešil odkopem vyběhnuvší táborský brankář Šiman. První velká střela na bránu hostí vyslal ve dvacáté minutě Kopečný, trefil pouze brankáře. Pár chvil poté dostal míč za obranu Šípek, svoji střelu mířil na bližší tyč, i v tomto případě byl ovšem Šiman připraven.

I po dvacáté minutě se Hradec dral do útoku, důkazem toho byla střela Kopečného. Ten se dravě prohnal mezi táborskou obranou za osamoceným míčem, a nakonec přiměl brankáře hostí k zákroku. V samotném závěru poločasu měli Votroci ještě šanci z přímého kopu. Z pravého rohu šestnáctky poslal Zorvan střelu k dolnímu rohu brány. Brankář Šimek přiklekl a míč poslal na roh. První poločas tedy skončil 0:0.

V druhém části zápasu drželi svěřenci trenéra Frťaly hosty z Tábora pod tlakem, po jednom z rohů zahrál hráč Táborska rukou a byla nařízena penalta. K exekuci se postavil Zorvan a silou napálil balón do pravé části brány. Šiman jeho záměr, ale odhadl a střelu vyrazil ven. Další tutovou šancí Hradec pohrdl v sedmdesáté páté minutě. Vlkanova si naběhl do šestnáctky až na hranici malého vápna a nahrál dobře postavenému Durdevićovi, ten nepochopitelně přestřelil bránu.

Snaha Votroků se nakonec vyplatila a upět byl u založení akce kapitán Adam Vlkanova, skvěla poslal do náběhu Urmu, ten vyhrál běžecký souboj s táborský obráncem a pak nahrávkou našel před bránou volného Jakuba Šípka, útočník konečně využil nabízené šance a vstřelil první gól zápasu.

Do konce zápasu se ani jeden z týmu nedokázal prosadit a zápas tedy skončil výsledkem 1:0. Hradec je na konci sezóny čtvrtý.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky fotbal, Votroci, kopaná, FC Hradec Králové, Jakub Šípek, okres Tábor, Adam Vlkanova

Hradec se rozloučil se sezónou domácí výhrou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.