Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Hradci přistálo letadlo, které hlásilo poruchu, nikdo nezraněn

Na královéhradeckém letišti dnes odpoledne přistálo letadlo, které nahlásilo poruchu. Před tím několik desítek minut kroužilo nad městem, aby spotřebovalo palivo. Přistání se obešlo bez zranění a škod. ČTK to řekli zástupci policie a hasičů. Šlo o letoun Jak-11.

"Původní informace byla, že letadlo mělo problém s vysunutím podvozku. Pak se to ale podařilo a měl v 15:46 přistát. Nikdo nebyl zraněn a nebyly způsobeny ani žádné škody," řekl ČTK mluvčí krajské policie Ondřej Moravčík.

Na letiště před přistáním pro jistotu vyrazily dvě profesionální hasičské jednotky a tři dobrovolné. Zasahovat ale nemusely. "Měli jsme asistenci při nouzovém přistání jednomístného letadla. Hasiči najeli na okraj ranveje, čekali na průběh přistání a pak doprovodili letadlo do hangáru. Při přistání pilotovi signalizovalo, že mu nejde vysunout podvozek, ale z letiště bylo vidět, že se mu vysunul. Přistál bez problémů," řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Ondřej Sezima.

Autoři | Foto Wikipedia.org

Štítky ČR, nehoda, letectví, Hradec Králové, letiště, přistání, Jakovlev Jak-11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci přistálo letadlo, které hlásilo poruchu, nikdo nezraněn  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.