Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Centrem Hradce prošel neznámý vandal. Posprejoval schodiště, zdi, altánek nebo lavičku

Od sobotního dopoledne řeší Policie ČR případ vandalismu, který se odehrál v centru Hradce Králové. Zatím neznámý "umělec" svými malůvkami poškodil hradecké terasy a okolí. Přesná škoda zatím není stanovena, odhadem bude ale zřejmě přesahovat částku 50 tisíc korun. Pachateli hrozí až roční vězení.

„Policisté zjistili, že mezi ulicemi Soukenická, Komenského a ČSA neznámý pachatel přes noc částečně nečitelnými nápisy v barvě zelené, červené a fialové poškodil schodiště, cihlové zdivo, dřevěnou lavičku, altánek a s malbami po domech pokračoval v ulicích Rokitanského, V Kopečku, na náměstí Jana Pavla II. a na Velkém náměstí,“ popsala mluvčí policie Iva Kormošová.

Policie již zahájila úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Přesná škoda zatím není stanovena, podle policistů to ale bude pravděpodobně přes 50 tisíc korun.

„Žádáme občany, kteří si všimli podezřelé osoby či osob pohybujících se v u vedených ulicích v noci z pátka na sobotu (3. - 4.5.), aby zavolali na linku 158, nebo se dostavili na jakoukoliv služebnu,“ uzavřela Kormošová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, vandal, Hradec, terasy, Hradec Králové, Policie České republiky, Jan Pavel II., České aerolinie, Kopeček (Bobravská vrchovina)

Centrem Hradce prošel neznámý vandal. Posprejoval schodiště, zdi, altánek nebo lavičku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.