Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vozový park královéhradeckých záchranářů doplnila pětice nových sanitek

Čtyři velké a jeden malý sanitní vůz zamíří na výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje v Hradci Králové, Jaroměři a Jičína. Klíče od nových vozů si dnes převzali záchranáři.

Sanitní vozy tvoří tři hlavní celky: vozidla, speciální vestavby se zdravotnickým vybavením včetně transportní techniky a z informačních a komunikačních technologií. Čtyři takové sanitky značky Volkswagen budou sloužit na výjezdových základnách v Královéhradeckém kraji.

„Pro zvýšení bezpečnosti našich pacientů pořizujeme nové sanitky s pohonem všech kol, nejvýkonnějším motorem a automatickou převodovkou,“ dodal ředitel krajských záchranářů Libor Seneta.

ZZS Královéhradeckého kraje je krajskou příspěvkovou organizací. Její roční provoz stojí 370 milionů korun, z čehož více jak polovinu hradí kraj. Letos Královéhradecký kraj tento příspěvek navýšil o dalších 30 milionů korun, téměř 13 milionů korun zaplatila ZZS právě za 4 nové sanitky.

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky ZZS KHK, sanitky, vozy, Hradec, Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje, Hradec Králové, Jičín, Jaroměř, Volkswagen, Královéhradecký kraj

Vozový park královéhradeckých záchranářů doplnila pětice nových sanitek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.