Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na hradeckém letišti začala Helicopter Show

Na královéhradeckém letišti začala dnes dvoudenní Helicopter Show a Rally Show. První den je na programu odborný seminář zaměřený na provoz letecké záchranné služby, vzdělávání a výcvik posádek a také program pro školy. Hlavní letecký program pro veřejnost je naplánován na sobotu.

„Zájem je obrovský. Jsou tu zástupci všech složek Integrovaného záchranného systému z celé ČR. Účastní se desítky firem,“ řekla mluvčí akce Hana Bartošová.

Jde již o 17. ročník Helicopter Show, která se na hradeckém letišti koná pojedenácté dohromady s automobilovou Rally Show. Mezi leteckou a automobilovou částí bude na letišti jezdit turistický vláček.

Sobotní program pro veřejnost začne v 9:00, letový program odstartuje ve 13:00. Návštěvníci uvidí například atraktivní závody mezi letadlem, závodním autem a vrtulníkem.

Letošní ročník nabídne i několik českých premiér. Poprvé bude k vidění na světě jediný letuschopný a registrovaný vrtulník Bristol 171 Sycamore s dřevěnými listy vrtule, který se začal vyrábět před 70 lety. Představí se i speciální vojenský vrtulník americké výroby pro výcvik pilotů, který bude sloužit na pardubické základně. Letošní ročník Rally Show představí poprvé v ČR monopost Formule 1. Další z novinek budou třeba lety freestyle motokrosaře Petra Pilára, který bude létat 12 metrů nad závodní dráhou a projíždějícími vozy. „Bristol by měl přiletět dnes okolo 12:00. Žádné změny v programu zatím nemáme hlášené. Definitivně budeme znát program zítra ráno,“ uvedla Bartošová.

Přehlídka vrtulníkové techniky Helicopter Show a Rally Show představí desítky vrtulníků, akrobatická vystoupení nebo zásah záchranářů u simulované hromadné nehody. Návštěvnost akce podle pořadatelů roste. V minulých letech přilákala přes 20 tisíc lidí.

Autoři

Štítky letiště, rallye, Hana Bartošová, Česko, Bristol, Formule 1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hradeckém letišti začala Helicopter Show  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.