Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chata v osadě Štěnkov lehla popelem, škoda byla předběžně vyčíslena na 700 tisíc korun

K požáru chaty v osadě Štěnkov vyjížděly dnes v noci čtyři jednotky hasičů. Už při jejich příjezdu na místo byl celý objekt v plamenech. Všichni lidé stihli z chaty před rozšířením požáru utéct, nikdo nebyl zraněn.

„Požár chaty v chatové oblasti Štěnkov byl nahlášen na krajské operační a informační středisko HZS Královéhradeckého kraje ve čtvrtek v brzkých ranních hodinách v 04:06 hod. Na místo byly vyslány čtyři jednotky hasičů, profesionální z centrální hradecké stanice a JSDH Třebechovice pod Orebem, Týniště nad Orlicí a Černilov,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová

Už při příjezdu jednotek na místo události byl objekt celý v plamenech, na místo se sjelo celkem sedm hasičských cisteren. Všechny osoby stihly z chaty před rozšířením požáru utéct a nikdo nebyl zraněn.

Po hodině od nahlášení události měly jednotky požár lokalizován a v 05:55 hod. ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru. Během dohašovacích prací museli hasiči část konstrukce chaty rozebrat, aby odhalili i skrytá ohniska. 

„Vzhledem k pokročilé fázi požáru se hasiči soustředili především na ochranu a ochlazení okolních blízkých chat, aby se požár nerozšířil i na ně. Hasičům se nakonec skutečně podařilo ostatní objekty uchránit, okolní chaty zkontrolovali ještě termokamerou,“ dodala mluvčí.

Požářiště bylo nad ránem předáno majiteli s tím, že musí zajistit dohlídku do dnešních 20:00 hod.

„Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování, ale s největší pravděpodobností jej zavinila technická závada na ohřívači vody. Škoda byla předběžně vyčíslena na celkových 700 tisíc korun, z toho je škoda 600 tisíc korun na chatě samotné a 100 tisíc korun na vedlejší chatě, která byla poškozena žárem,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, hasiči, HZS, chata, Štěnkov, Královéhradecký kraj, Třebechovice pod Orebem, Týniště nad Orlicí, Černilov

Chata v osadě Štěnkov lehla popelem, škoda byla předběžně vyčíslena na 700 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.