Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Centrum Hradce Králové opět začal křižovat turistický vláček

Historické centrum stotisícového Hradce Králové dnes odpoledne opět začal křižovat turistický vláček. Ve své letošní desáté sezoně nabízí dvě trasy po městě. Od 7. července přidá i třetí trasu vedoucí do městských lesů na východním okraji města. "Provoz silničního vláčku zajišťuje městský dopravní podnik a jeho sezona potrvá minimálně do 1. září," uvedl mluvčí dopravního podniku František Meduna.

Trasy vláčku nabízí zájemcům projížďku historickým centrem města. Vláček je zaveze i do míst oceňované moderní architektury, kvůli které byl Hradec Králové za první republiky nazýván Salonem republiky.

Vláček bude v provozu i o Velikonočním pondělí. Pak bude jezdit vždy od středy do pátku, o nedělích a svátcích třikrát denně s odjezdy od Muzea východních Čech na Eliščině nábřeží. O prázdninách se přidá trasa městskými lesy, která bude mít start u Zděné boudy ve čtvrti Malšovice. Projížďka lesem trvá zhruba tři hodiny. "Projížďky s průvodcem hradeckými lesy navážou na velmi úspěšný provoz v loňském roce," uvedl Meduna.

Turistický vláček umožňuje přepravu 36 lidí ve třech vagonech. Nejvyšší povolená rychlost soupravy je 25 kilometrů v hodině. Na městských trasách, kde je doba jízdy asi 40 minut, platí děti od tří do 12 let 50 korun, pasažéři nad 12 let platí 90 korun. Jízdenka do městských lesů stojí děti od tří do 12 let 100 korun, lidé nad 12 let platí 200 korun.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky ČR, zábava, turistika, doprava, Hradec Králové, les, První republika, Velikonoční pondělí, Muzeum východních Čech, Malšovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum Hradce Králové opět začal křižovat turistický vláček  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.