Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V hradeckých městských lesích rostou desítky tisíc mladých jedlí, buků a dubů

Padesát tisíc sazenic stromů vysadili na jaře v lesích v majetku města pracovníci Městských lesů Hradec Králové. Jedná se hlavně o druhy, které zde nejsou tolik zastoupeny, hradečtí lesníci tím zároveň upravují druhovou skladbu lesa.

Množství vysazovaných stromů je letos minimální, protože není třeba znovu zalesňovat velké plochy jako po kalamitách. „Jen pro představu jsme letos vysadili 50 tisíc stromů, kdežto například po poslední kalamitě to bylo milion a půl,“ uvedl Milan Zerzán, ředitel společnosti obhospodařující lesní a rybniční majetek města a provozující těžbu štěrkopísku.

U nově vysazených stromu jde hlavně o jedle a listnaté stromy, především buky a duby, které jsou ve zdejších lesích vzácnější. Naopak borovice a smrky se uměle vysazovat téměř nemusejí, o vše se postará příroda sama. Jiné je to například u buků, kterých zde roste méně a jejich přirozený přírůstek je logicky minimální. „Výsadbou těchto druhů stromů vytváříme z pohledu druhového složení optimální kostru lesa do budoucna,“ je přesvědčen Milan Zerzán. Ve vlastnictví města je v současnosti zhruba 3800 ha lesa.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky výsadba, lesy, zalesnění, stromy, les, strom, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckých městských lesích rostou desítky tisíc mladých jedlí, buků a dubů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.