Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na Velikonoce se chystají i policisté, budou v ulicích i na silnicích

Stejně jako v minulosti se budou i letos policisté v průběhu Velikonoc více zaměřovat na bezpečnost i chování řidičů na silnicích. Bezpečnostní opatření bude realizováno již třetím rokem a standardně odpovídá vyhlášenému prvnímu stupni ohrožení terorismem, tedy stupni zvýšené bdělosti.

„Policisté se více zaměří a budou monitorovat měkké cíle, jako jsou obchodní centra, trhy či jiná místa s větší koncentrací osob. Policie ČR situaci z pohledu bezpečnosti nijak nepodceňuje a velice úzce zároveň spolupracuje i s představiteli místní samosprávy, organizátory kulturních akcí a dalšími složkami integrovaného záchranného systému,“ uvedla mluvčí policie Ivana Ježková.

Policie se také zaměří na silnice, řidiči musí počítat s tím, že u silnice bude stát více strážců zákona, kteří jim "dají dýchnout". V hledáčku policistů také bude i povinnost použití bezpečnostních pásů, a to v rámci celé České republiky.

V souvislosti s Velikonocemi by také řidiči měli počítat s hustějším provozem a větším výskytem chodců pohybujících se v blízkosti silnic. „Především trpělivost a ohleduplnost samotných řidičů pak současně s preventivním působením hlídek policistů přispějí k hladkému průběhu velikonočních svátků na silnicích a sníží riziko vzniku dopravních komplikací. Zodpovědným řidičům, kteří dodržují pravidla silničního provozu a přispívají tak k větší bezpečnosti na našich silnicích, je na místě poděkovat,“ dodala Ježková.

Autoři

Štítky Policie ČR, Velikonoce, kontrola, silnice, Policie České republiky, Česko

Na Velikonoce se chystají i policisté, budou v ulicích i na silnicích  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.