Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Do Kongresového centra Aldis vnikli teroristé. Naštěstí jen v rámci cvičení

, aktualizováno 10. května 2018, 12:04

Všechny složky Integrovaného záchranného systému zasahovaly v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Konalo se cvičení, které nemá v novodobé historii v Královéhradeckém kraji obdoby. Zásahu proti "teroristům" se účastnili nejen policisté, hasiči a záchranáři, ale také přibližně 1600 studentů.

Námět cvičení pro policisty, hasiče, záchranáře a další, byl předem daný. „V Kongresovém centru, kde se bude konat „koncert“ s cca 1600 hosty, se objeví nebezpečný ozbrojený útočník, který nebude váhat použít zbraň. Na místě vznikne panika a stovky studentů a zaměstnanci opouštějí zmateně objekt. Při propátrávání dalších částí objektu, po eliminaci pachatele však policisté objeví dalšího útočníka. Tento bude manipulovat s nebezpečnou chemickou látkou u vzduchotechniky objektu,“ uvedl mluvčí policie Jan Čížkovský.

Před zahájením samotného útoku besedovali zástupci složek IZS s přítomnými studenty z hradeckých škol. Tématem bylo právě chování v krizových situacích. 

V 10 hodin održeli policisté hned několik oznámení o střelbě v Kongresovém centru Aldis, v tu chvíli se na místě nacházelo přibližně 1600 lidí na diskotéce. Na místo vyrazilo několik policejních jednotek, hasiči, záchranáři a strážníci hradecké městské policie. 

Policisté, kteří dorazili na místo první, začali Aldis propátrávat. Po pár minutách se jim podařilo ozbrojeného útočníka dopadnout. Zanedlouho byl nalezen druhý "terorista", který u objektu manipuloval s nebezpečnou chemickou látkou. Po jeho zneškodnění byli na místo povolání hasiči s protiplynovým kontejnerem. Záchranáři zatím ošetřovali raněné.

Autoři

Štítky Aldis, Hradec Králové, cvičení, teroristé, kongresové centrum, Kongresové centrum Aldis, Královéhradecký kraj, integrovaný záchranný systém

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Do Kongresového centra Aldis vnikli teroristé. Naštěstí jen v rámci cvičení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.