Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Královéhradecký kraj chce zastavit odliv mozků a lákat investory

Královéhradecký kraj chce přesvědčit absolventy vysokých škol, aby zůstávali v regionu, a také přilákat investory. Má tomu pomoci podpora projektu na větší propojení akademického světa s vývojovými pracovišti firem a investorů. Rada kraje dnes schválila financování projektu Smart Akcelerátor Královéhradeckého kraje II, sdělili zástupci hejtmanství. Náklady na projekt jsou 24,97 milionu korun a jsou rozděleny do čtyř let. Evropská dotace by měla činit 85 procent, zbytek má zaplatit kraj.

„Plánovaná doba projektu je od 1. října 2019 do 31. prosince 2022. Cílem je všestranný rozvoj výzkumného a inovačního prostředí v Královéhradeckém kraji a naplnění krajské strategie, kterou zastupitelé chválili loni v červnu," řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.

Nositelem projektu je Královéhradecký kraj. Centrum investic, rozvoje a inovací bude zajišťovat finance a během května dá projekt do dotační výzvy Operačního programu výzkum, vývoj a vzdělávání, uvedli zástupci kraje.

Projekt navazuje na obdobný již skončený, během kterého vznikl tým pracovníků krajského odboru regionálního rozvoje a Centra investic, rozvoje a inovací. Vedení Královéhradeckého kraje si od projektu slibuje zvýšení zaměstnanosti, růst hrubého domácího produktu i větší konkurenceschopnost regionu v ČR i v zahraničí.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky ČR, správa, školy, demografie, Královéhradecký kraj, projekt, investor, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj chce zastavit odliv mozků a lákat investory  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.