Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Příští týden přinese oteplení, srážek bude málo

Po chladném víkendu se v Česku příští týden postupně oteplí. Nadcházející čtyři týdny přesto budou jako celek teplotně jen průměrné až mírně podprůměrné. Z hodnot obvyklých pro tuto část roku nebudou vybočovat ani srážkově. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes na webu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Maximální denní teploty by se v příštím týdnu měly pohybovat nejčastěji mezi 16 a 18 stupni. Mrznout už by nemělo ani v noci.

Z hlediska srážek budou příští čtyři týdny průměrné. "První týden očekáváme suchý s minimálním množstvím srážek, v následujících týdnech srážek výrazněji přibude, zejména ve druhém a třetím předpovědním týdnu," uvedl ČHMÚ.

Dlouhodobá průměrná teplota pro období od 15. dubna do 12. května je 11,2 stupně Celsia. Nejtepleji bylo v roce 2000, kdy průměr činil 15,9 stupně Celsia. Zatím nejnižší průměr, sedm stupňů, meteorologové zaznamenali v roce 1991.

Měsíční výhled vyjadřuje celkový charakter počasí, nepostihuje proto všechny možné výkyvy, upozorňuje ČHMÚ. Úspěšnost výhledu se podle meteorologů pohybuje u teplot kolem 75 procent, u srážek kolem 65 procent. Předpověď na třetí a čtvrtý týden se často blíží dlouhodobým klimatickým hodnotám pro příslušná období.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, jak bude, klima, předpověď, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Příští týden přinese oteplení, srážek bude málo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.