Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hasičem roku je Zdeněk Šedivka ze Dvora Králové nad Labem

Ocenění pro nejlepšího hasiče roku 2018 míří do východních Čech. Prestižní anketu vyhrál velitel stanice Dvůr Králové nad Labem, Zdeněk Šedivka. Cenu si včera převzal na Pražském hradě.

„Toto ocenění získal nejen za svoji  téměř čtyřicetiletou příkladnou práci pro hasiče, ale také za své vynikající sportovní úspěchy v disciplínách požárního sportu,“ vysvětlila Martina Götzová, mluvčí královéhradeckých hasičů.

Zdeněk Šedivka začínal jako výjezdový hasič, poté povýšil na velitele družstva a od roku 2014 je velitelem stanice ve Dvoře Králové nad Labem. Titul Hasič roku není jeho první ocenění.

„Mezi jeho republikové úspěchy se řadí stříbrná medaile ve dvojboji a bronzová medaile ve výstupu na věž v roce 1988. V roce 1989 získal třetí místo v běhu a o rok později stanul na posledním stupínku „bedny vítězů“ ve všech třech individuálních disciplínách,“ uvedla mluvčí s tím, že je Zdeněk Šedivka vzorem nejenom pro další generaci sportovců, ale hlavně pro další generaci hasičů. „Důkazem toho je fakt, že nominace na toto ocenění vzešla přímo od samotných příslušníků, kteří v průběhu několika let působili a trénovali pod Zdeňkovým vedením,“ dodala mluvčí na závěr.

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Hasič roku, hasiči, ocenění, Dvůr Králové nad Labem, Pražský hrad, Východní Čechy

Hasičem roku je Zdeněk Šedivka ze Dvora Králové nad Labem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.