Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Hradce se dostalo další polské kuřecí maso se salmonelou

, aktualizováno 12. dubna 2019, 8:27

Do východních Čech se dostalo další polské kuřecí maso se salmonelou. Jedná se o dvě zásilky. V prvním případě je to 240 kilogramů chlazených kuřecích čtvrtek, které byly od příjemce zásilky ze Žamberka distribuovány do restaurací v Pardubicích. Státní veterinární správa původně uváděla, že příjemcem zásilky je "Drůbeží ráj z Březhradu". Ve druhém případě jde o 300 kg kuřecích prsních řízků, které přišly do skladu firmy Bidfood v Chlumci nad Cidlinou.

Státní veterinární správa původně uváděla, že příjemcem zásilky je "Drůbeží ráj z Březhradu". Jedná se však o Drůbeží ráj ze Žamberka na Orlickoústecku. Informace se netýká prodejny Drůbeží ráj z hradecké ulice V Koutech.

Od příjemce zásilky, kterým byla společnost Drůbeží ráj ze Žamberka, putovala zásilka kuřecího masa ke dvěma subjektům do Pardubic. Přibližně 100 kg masa bylo zpracováno v provozovně Mix Grill firmy Panda T-P a 15 kg v restauraci Cactus společnosti FA ARIMEX – Cactus. Obě provozovny sídlí v AFI Palace Pardubice.


Identifikace výrobku (Žamberk):

Název výrobku: Kuřecí čtvrtky
Výrobce: SuperDrob S. A. Oddział w Lublinie, 20-952 Lublin, ul. Zimna 2., PL 06630501 WE
Číslo šarže: L 908 150 122
Datum spotřeby: 28. 3. 2019
Velikost šarže: 240 kg

Přibližně polovinu masa, která byla v restauracích zamražena, se podařilo dohledat a bude zlikvidována. Zbytek masa z 240 kilogramové šarže byl využit k jiným účelům, než k přípravě jídel.

„Vzhledem k tomu, že se jedná v obou případech o stravovací zařízení, kde lze předpokládat, že zbylé kuřecí maso prošlo dostatečnou tepelnou úpravou, riziko nákazy spotřebitelů by mělo být minimální,“ uvedl mluvčí SVS Petr Vorlíček.

Druhou zásilku - 300 kg kuřecích řízků, která přišla do Chlumce nad Cidlinou, Státní veterinární správa ještě došetřuje.

„V tuto chvíli Státní veterinární správa nemá žádnou informaci o tom, že by v souvislosti s konzumací uvedeného masa měl někdo ze spotřebitelů zdravotní problémy,“ dodal Vorlíček.

PSALI JSME: V kuřecím mase z Polska, které putovalo i do Hradce, objevili veterináři salmonelu 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky maso, kuřecí, Polsko, SVS, kuřecí maso, salmonelóza, Státní veterinární správa České republiky, Východní Čechy, Žamberk, restaurace, Pardubice, Chlumec nad Cidlinou, Březhrad, Bidfood Czech Republic

Do Hradce se dostalo další polské kuřecí maso se salmonelou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.