Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

K zápisům v Hradci dorazí asi 1000 dětí, stejně jako loni

V Hradci by mělo k zápisům do prvních tříd základních škol přijít kolem 1000 dětí. Je to obdobný počet jako loni. Kapacita 17 městských základních škol je dostatečná, pro prvňáčky školy mají 1045 míst. Zápisy budou v pátek 12. dubna odpoledne a v sobotu 13. dubna dopoledne, řekl to vedoucí odboru školství hradeckého magistrátu Zbyněk Bárta.

Radnice pro školní rok 2019/2020 ve městě eviduje 920 dětí, které v období od 1. září 2018 do 31. srpna 2019 dovrší šesti let. Počet dětí u zápisů do prvních tříd by však měl být o něco vyšší, protože k povinnému předškolnímu vzdělávání v městských mateřských školách je přihlášeno celkem 1038 dětí.

V minulém školním roce zapsaly základní školy zřizované městem Hradec Králové 1080 budoucích prvňáčků. Z nich 918 přišlo k zápisu poprvé a 162 po odkladu školní docházky. V září 2018 do prvních tříd nastoupilo 872 dětí.

Zápis dětí do prvních tříd se bude řídit stejnými pravidly jako v předchozích letech. „Přihlíží se ke spádovosti podle místa trvalého bydliště, dále ke skutečnosti, zda se vzdělává ve škole sourozenec nebo zda dítě navštěvovalo mateřskou školu, která je součástí školy základní," uvedl náměstek primátora pro školství Martin Hanousek (Změna pro Hradec a Zelení). Celková kapacita základních škol zřizovaných městem činí 9335 míst.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školy, základní, Hradec Králové, základní škola, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K zápisům v Hradci dorazí asi 1000 dětí, stejně jako loni  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.