Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První část cyklostezky z Hradce do Pardubic je hotová, v sobotu bude slavnostně otevřena

Stavba prvního úseku cyklostezky, která má propojit Hradec s Pardubicemi, je hotová. Část stezky z Hradce Králové do Vysoké nad Labem, jejíž stavba byla zahájena loni v červnu, využívali cyklisté a in-line bruslaři již na konci loňského roku. Náklady na tento pětikilometrový úsek byly 30,6 milionů korun.

Nová cyklostezka vede z Třebše podél Labe a končí zatím ve Vysoké nad Labem u tělocvičny. „Na tuto investici se podařilo získat v rámci ITI hradecko-pardubické aglomerace dotaci ve výši 27,3 milionu korun. Výrazně jsme tak ušetřili městský i krajský rozpočet. Hradec Králové přispěl 1,5 milionu korun, Královéhradecký kraj pak 1,8 milionu korun,“ řekla Monika Štayrová, náměstkyně primátora odpovědná za oblast ekonomiky a dotací. 

Slavnostní otevření prvního úseku cyklostezky „Mechu a perníku“ se bude konat zítra od 15 hodin ve sportovním areálu ve Vysoké nad Labem. Společenský program začne již ve 13 hodin.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cyklostezka, Hradec, doprava, cyklo, Hradec Králové, Pardubice, Vysoká nad Labem, Monika Štayrová, Labe, Třebeš, Královéhradecký kraj

První část cyklostezky z Hradce do Pardubic je hotová, v sobotu bude slavnostně otevřena  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.