Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Agresivní opilec přišel na psychiatrii zjistit, kolik tam mají lůžek. Zklidnit ho museli strážníci

Opilý a agresivní muž včera odpoledne dělal problémy na psychiatrii hradecké fakultní nemocnice. Do zdravotnického zařízení se prý přišel podívat, aby zjistil kolik lůžek tam je. Nikdo se s ním však nebavil, a proto se rozzlobil a pohádal s ochrankou. Nadýchal 1,3 promile a přiznal, že běžně pije více jak 3 litry alkoholických nápojů denně.

„Operační důstojník městské policie přijal včera v dopoledních hodinách žádost zaměstnanců hradecké fakultní nemocnice o vyslání hlídky. Po psychiatrickém oddělení se pohybuje agresivní muž, který nechce odejít,“ uvedli strážníci. 

Městští policisté ho následně našli na nemocniční chodbě. Na jejich dotaz, co tam dělá, odpověděl, že ho zaujala informace ministra zdravotnictví o zrušení 8000 lůžkových míst na psychiatrii. Přišel se proto podívat, aby zjistil, kolik jich tam je. Dodal, že nechtěl vyvolat konflikt, jen chtěl odpověď. Nikdo se s ním však nebavil, a proto se naštval a pohádal s ochrankou. 

Muž se následně dokonce omluvil a k jeho velké radosti mu pak jeden z procházejících zaměstnanců nemocnice sdělil počet lůžek na oddělení. Vzápětí ale opět začal poukazovat na nedostatky ve zdravotnictví a odmítal odejít.

„Protože byl z jeho dechu cítit alkohol, strážníci ho vyzvali k dechové zkoušce. Ta mu prokázala 1,30 promile alkoholu v dechu. Muž přiznal, že běžně konzumuje více jak 3 litry alkoholu denně, a dnes toho ještě moc nevypil,“ dodali městští policisté.

Strážníci ho opět vyzvali, aby z nemocnice odešel, nebo bude převezen na protialkoholní záchytnou stanici. Nakonec muž sám odešel.

Autoři | Foto MP Hradec Králové

Štítky městská policie, Hadec Králové, opilci, nemocnice, alkohol

Agresivní opilec přišel na psychiatrii zjistit, kolik tam mají lůžek. Zklidnit ho museli strážníci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.