Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Během noci zastavila policie v hradeckých ulicích dvě silně opilé řidičky, hrozí jim až roční vězení

V noci ze středy na čtvrtek řešily hlídky hradeckých policistů hned dvě opilé řidičky. Obě nadýchaly přes dvě promile a skončily v cele předběžného zadržení. Teď jim hrozí až roční vězení.

První hříšnice byla zastavena ve středu krátce před půl dvanáctou v ulici Sokolská. Po prověření dokladů byla šestapadesátiletá řidička vyzvána k dechové zkoušce, která byla pozitivní a ukázala 2 promile alkoholu.

„Policisté ženě zakázali další jízdu, zadrželi řidičský průkaz a převezli na záchytnou protialkoholní stanici, kde lékař souhlasil s umístěním do cely předběžného zadržení,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová a dodala, „po vystřízlivění policistům uvedla, že během odpoledne a večera v jedné restauraci v Malšovicích vypila 4 skleničky vína a 4 panáky tvrdého alkoholu. Jelikož měla u auta poškozené přední sklo, rozhodla se ho po 23. hodině odvézt na Pražské Předměstí do autoservisu.“

O dvě hodiny později hlídka zastavila další osobák, tentokrát v ulici Na Brně. Téměř čtyřicetiletá řidička u sebe neměla řidičský ani občanský průkaz a její dechová zkouška byla pozitivní. „Žena nadýchala téměř 2,5 promile. I ta střízlivěla v cele předběžného zadržení. Když byla schopná výslechu, do protokolu uvedla, že během večera doma vypila 1,5 litru vína a jelikož ji chyběly cigarety, zajela si je koupit na benzinovou čerpací stanici do Sokolské ulice, kdy na zpáteční cestě byla policisty zastavena,“ uvedla Kormošová.

Vrchní inspektor včera oběma ženám sdělil podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí až roční vězení, pokuta nebo zákaz činnosti.

Autoři

Štítky Policie ČR, alkohol, auta, kontrola, řidičky, věznice, Malšovice, Brno

Během noci zastavila policie v hradeckých ulicích dvě silně opilé řidičky, hrozí jim až roční vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.